Overtuigend resultaat tussentijdse blowerdoortest ABC-school Amersfoort

Alvorens Innoceal eind juli de luchtdichtingswerken beëindigde aan de ABC-school, die Dura Vermeer Hengelo momenteel in Amersfoort bouwt, liet het een tussentijdse blowerdoortest en luchtlekkageonderzoek uitvoeren. De uitdaging in dit project ligt vooral in de lage qv10 waarde die men wenst te behalen.

Luchtlekkageonderzoek maakt inzichtelijk

"Het laten uitvoeren van zulk een tussentijdse blowerdoortest (door een erkend adviseur) gebruiken wij standaard om de kwaliteit van onze werkzaamheden te controleren," zegt Jim Wuyts, Managing Director van Innoceal. "Maar nog veel belangrijker is het luchtlekkageonderzoek en de rooktesten die we op dat moment ook doen. Beide testen geven de aannemer en onszelf een inzicht in wat er nog kan verbeterd worden aan de luchtdichting op een moment dat het nog kan." 

ABC school luchtlekkageonderzoek 

"De voorbije 3 maanden heeft Innoceal, in continu overleg met ons, zowat 2600m aan bouwknopen afgedicht," geeft hoofduitvoerder Erik Oudshoorn aan. "Daarbij waren de expertise en het advies van Innoceal voor ons zeer belangrijk gezien het nog altijd geen voor de hand liggende problematiek is."

Nu al beter dan passief

En het resultaat? Erik Oudshoorn: "Wel, het was voor ons vooral een zeer leerrijke dag omdat de blowerdoortest en de rooktesten ons duidelijk gemaakt hebben waar we de puntjes nog op de i kunnen zetten alvorens het gebouw helemaal af te werken. En wat de qv10 waarde betreft, het juiste cijfer houd ik nog even voor mezelf, maar we zitten - nog voor de definitieve afwerking - al een heel stuk onder de 0,15 die hoort bij een passief gebouw. Naar mijn gevoel indrukwekkend..."

Interesse? Bekijk alvast het beeldverslag en de beelden hieronder, laat u inspireren en geef luchtdichting de aandacht die het verdient op uw bestaande en toekomstige projecten. Contacteer ons via luchtdichting@innoceal.com.

ABC school Liendert Amersfoort

ABC-school 1

ABC-school 2

ABC-school 3

ABC-school 4

ABC-school 5

ABC-school 6

 

Heeft u vragen?

Wij staan u graag te woord.

BE: 0488 661 466

NL: +32 488 661 466

 

Nieuwsbrief

Schrijf u in via het contactformulier.

Beeldmateriaal

Laat u overtuigen door de veelvuldige inzetbaarheid van onze oplossingen.