Innoceal partner in topproject

Op de plaats waar vorig jaar het oude zwembad afbrandde, bouwt Van Wijnen, in samenwerking met Nieman en Leeuwenkamp architecten, het nieuwe zwembad van het Golf & Beach Resort Ooghduyne te Julianadorp. Niet zo spectaculair, zei het niet dat de eerste paal op 1 april in de grond werd gestoken en dat de opening plaatsvindt op 1 juli. 3 maanden dus voor een zwembad, bowlingbaan, cafetaria, technische – en kantoorruimten. Een echte topprestatie...

Ooghduyne 1

Op de juiste plaats, op het juiste moment

Het gebouw werd grotendeels opgebouwd uit HSB-elementen en een alu vliesgevel rondom een stalen structuur. Innoceal zorgde voornamelijk in de 'natte zone' voor het afdichten van vloer-wand, wand-plafond, kozijnaansluitingen en doorvoeren. Goed voor zo'n 400m.

De problematiek luchtdichting was een extra stap in het hele project en de uitdaging was dit in te passen in de planning en 'just-in-time' de juiste handelingen uit te voeren. Dit kon door het installeren van korte communicatielijnen waardoor beslissingen snel genomen konden worden en door de nodige soepelheid, met een wisselend aantal applicatoren die op bepaalde dagen ook 'ter beschikking' bleven om snel te kunnen inspringen.

Daarbij werd gebruik gemaakt van flexibel en brandwerend PUR-schuim die vervolgens voorzien werd van een lucht- en dampdichte coating (Blowerproof Liquid, µ-waarde > 70000). Deze duurzaam flexibele coating hecht zeer goed op de verschillende gebruikte materialen en vormt daarmee een permanente afdichting.

De werkzaamheden worden zorgvuldig gedocumenteerd, zodat de aannemer een geïllustreerd rapport in handen heeft.

Expert in luchtdicht bouwen

Behalve het geven van advies (over ontwerp, uitvoering, materiaalkeuze, etc.), gaat Innoceal voor een volledige ontzorging op vlak van de uitvoering, om op die manier de afgesproken, meetbare resultaten te borgen. We laten deze ook steeds testen door een onafhankelijk, erkend adviseur.

U bent dus zeker van het behalen van de gestelde eisen, gezien door onze aanpak alle eisen – ook de strengste – perfect haalbaar zijn. Geen verrassingen meer!

Lees onze brochure "2016 - Innoceal BE - Expert in luchtdicht bouwen" (België) / "2016 - Innoceal NL - Expert in luchtdicht bouwen" (Nederland) of bekijk dit filmpje van een passiefschool waar we met onze aanpak indrukwekkende resultaten behaalden (qv10: 0,11 of  >30% onder de passiefwaarde / n50: 0,27 of >50% onder de passiefwaarde). Het geeft een idee van hoe we tewerk gaan.

Interesse? Bekijk hieronder alvast enkele beelden, laat u inspireren en geef uw luchtdichting ook in handen van een expert! Contacteer ons via luchtdichting@innoceal.com.

Ooghduyne 2Ooghduyne 3Ooghduyne 4Ooghduyne 5

Heeft u vragen?

Wij staan u graag te woord.

BE: 0488 661 466

NL: +32 488 661 466

 

Nieuwsbrief

Schrijf u in via het contactformulier.

Beeldmateriaal

Laat u overtuigen door de veelvuldige inzetbaarheid van onze oplossingen.