Innoceal bouwt samen met Dura Vermeer aan energiezuinige ABC-school

Dura Vermeer Hengelo realiseert momenteel de zeer energiezuinige ABC-school te Liendert (Amersfoort). Behalve het inzetten van pv-panelen en een wtw-installatie, ligt de uitdaging vooral in de te behalen qv10 waarde van 0,10 (lager dan de 0,15 passiefnorm).

Hiervoor doet Dura Vermeer beroep op de expertise van Innoceal.

ABC school Klein Liendert Amersfoort

In gezamenlijk overleg worden momenteel alle bouwknopen die een risico vormen aangepakt en uiteindelijk afgedicht met Blowerproof Liquid.

Zo worden vloer-wand aansluitingen over een breedte van 30-40cm behandeld, vertrekkende vanop de betonnen kanaalplaten. Op een gelijkaardige wijze worden ook wand-plafond aansluitingen, dilataties, kozijnen, cannelures, etc. dichtgemaakt.

Blowerproof Liquid is ontwikkeld om met een zeer geringe laagdikte duurzaam luchtdicht te zijn en tezelfdertijd een hoge rekbaarheid te behouden. Door gebruik te maken van de witte variant van de overstucbare Blowerproof Liquid, is het gebruiken van dun pleisterwerk mogelijk. Op deze manier kan de luchtdichting, zoals het hoort, probleemloos aan de binnenzijde aangebracht worden.

Door deze andere werkwijze waren er wel wat aanpassingen wat de planning betreft. Maar deze blijken in de praktijk perfect verenigbaar en het project, dat op een gedreven wijze geleid wordt door Erik Oudshoorn en Martijn Ketelaar, loopt momenteel helemaal volgens plan.  Daarnaast werden bij aanvang van de werkzaamheden alle betrokken partijen ingelicht over het hoe, wat en waarom van luchtdichtheid en de werkwijze, tijdens een druk bijgewoonde toolboxmeeting.

Interesse? Bekijk hieronder alvast enkele beelden, laat u inspireren en geef luchtdichting de aandacht die het verdient op uw bestaande en toekomstige projecten. Contacteer ons via luchtdichting@innoceal.com.

ABC-school 1

ABC-school 2

ABC-school 3

ABC-school 4

ABC-school 5

ABC-school 6

Heeft u vragen?

Wij staan u graag te woord.

BE: 0488 661 466

NL: +32 488 661 466

 

Nieuwsbrief

Schrijf u in via het contactformulier.

Beeldmateriaal

Laat u overtuigen door de veelvuldige inzetbaarheid van onze oplossingen.