29% winst in Qv10 waarde

Binnen afdichten scoort merkelijk beter dan afdichten in de spouw!

Niet alleen is binnen afdichten een stuk makkelijker in deze slechte weersomstandigheden, het geeft ook veel betere resultaten.

Een grote Nederlandse aannemer daagde ons uit om dit zwart op wit te bewijzen aan de hand van testresultaten. We namen de uitdaging aan...

Eerst buiten, dan binnen

We vroegen de aannemer om de luchtdichting, naar gewoonte, aan te brengen in de spouw. Nadat hij – naar eigen zeggen – het maximum had gedaan lieten we bij wijze van nulmeting een blowerdoortest uitvoeren door Jogo Services, een erkend adviseur. Deze gaf aan dat er nog te veel luchtlekken waren en dat de Qv10 waarde niet behaald werd. Met een luchtlekkage-onderzoek en rooktesten toonden we vervolgens aan waar de problemen zich bevonden, althans op de 1e verdieping want het gelijkvloers stond al dicht...

test 1 - luchtlek buiten test 1 - luchtlek binnen

 

 

 

 

Meteen erna gingen we met Blowerproof Liquid binnen aan de slag. Behalve de aansluitingen van de kozijnen dichtten we ook de vloer-wand en wand-plafond aansluitingen af.

Een tweede blowerdoortest bracht vervolgens uitsluitsel en gaf aan dat de Qv10 waarde er gemiddeld (er werd in over- en onderdruk getest) met 29% op vooruitging. Daarmee werd ineens de vooropgesteld waarde behaald.

Wondermiddel?

Neen, de voornaamste reden is dat de aansluitingen binnen in een gebouw over het algemeen makkelijker af te dichten zijn dan die in de spouw. Bovendien is het ook de meest logische plaats om luchtdichting aan te brengen. In de passiefhuisbouw wordt dit al jaren zo gedaan en gezien de steeds strenger wordende normering zal deze evolutie zich ook in de traditionele woning- en utiliteitsbouw voltrekken.

Blowerproof Liquid is vanuit deze filosofie ontwikkeld en is voor deze toepassing niet enkel het meest kwalitatieve maar ook het meest gebruiksvriendelijke product.

Het werd bovendien uitvoerig getest op hechting, rekbaarheid en dampdichtheid, voor en na veroudering, alsook op haar brandveiligheid. De testrapporten kan u opvragen via info@innoceal.com.

Blowerproof Liquid bestaat eveneens in een witte variant voor het geval men werkt met dunpleister.

Ook interesse om een grote sprong vooruit te maken op vlak van luchtdichting? Contacteer ons.

Bekijk sowieso ons filmpje en onze referenties eens.

Of download hier de productfiche "Efficiënt luchtdicht bouwen en renoveren" en alle technische documentatie.

Heeft u vragen?

Wij staan u graag te woord.

BE: 0488 661 466

NL: +32 488 661 466

 

Nieuwsbrief

Schrijf u in via het contactformulier.

Beeldmateriaal

Laat u overtuigen door de veelvuldige inzetbaarheid van onze oplossingen.