16 passiefwoningen maximaal kierdicht

In opdracht van Woontij, de Texelse woningbouwvereniging, bouwt Duin Bouwbedrijf in Den Burg aan 16 passieve woningen en een steunpunt bestemd voor cliënten van De Waerden (een dienstverlenende organisatie voor mensen met een beperking).

Gezien Duin weinig ervaring had met de problematiek luchtdichting deed men een beroep op Innoceal, expert in luchtdicht bouwen.

De Waerden 1

Maximaal kierdicht

Alle kieren en voegen werden vanaf de binnenzijde afgedicht. Behalve vloer-wand, wand-plafond, kozijn-aansluitingen en doorvoeren, werden ook alle aansluitingen tussen de toegepaste HSB-elementen, de kalkzandstenen muren en de betonnen vloer- en dak-elementen vakkundig afgedicht. Goed voor zo'n 2000m.

Daarvoor werd gebruik gemaakt van flexibel PUR-schuim die vervolgens voorzien werd van een witte lucht- en dampdichte coating (Blowerproof Liquid). Deze coating is duurzaam flexibel ondanks de geringe laagdikte van om en bij 1mm. Door te werken met een witte coating is het gebruik van dunpleister mogelijk.

Uit de woningen zullen binnenkort - willekeurig (en dus niet op voorhand gekend) - enkele eenheden uitvoerig getest worden om de gebouwschil te controleren. Op die manier is het mogelijk een goede luchtdichte gebouwschil te garanderen. De werkzaamheden en de testen worden bovendien zorgvuldig gedocumenteerd, waardoor de aannemer een geïllustreerd rapport in handen heeft.

Expert in luchtdicht bouwen

Behalve het geven van advies (over ontwerp, uitvoering, materiaalkeuze, etc.), gaat Innoceal voor een volledige ontzorging op vlak van de uitvoering, om op die manier de afgesproken, meetbare resultaten te borgen. We laten deze ook steeds testen door een onafhankelijk, erkend adviseur.

U bent dus zeker van het behalen van de gestelde eisen, gezien door onze aanpak alle eisen – ook de strengste – perfect haalbaar zijn. Geen verrassingen meer!

Lees onze brochure "2016 - Innoceal BE - Expert in luchtdicht bouwen" (België) / "2016 - Innoceal NL - Expert in luchtdicht bouwen" (Nederland) of bekijk dit filmpje van een passiefschool waar we met onze aanpak indrukwekkende resultaten behaalden (qv10: 0,11 of  >30% onder de passiefwaarde / n50: 0,27 of >50% onder de passiefwaarde). Het geeft een idee van hoe we tewerk gaan.

Interesse? Bekijk hieronder alvast enkele beelden, laat u inspireren en geef uw luchtdichting ook in handen van een expert! Contacteer ons via luchtdichting@innoceal.com.

De Waerden 2

De Waerden 3

De Waerden 4

Heeft u vragen?

Wij staan u graag te woord.

BE: 0488 661 466

NL: +32 488 661 466

 

Nieuwsbrief

Schrijf u in via het contactformulier.

Beeldmateriaal

Laat u overtuigen door de veelvuldige inzetbaarheid van onze oplossingen.